Aşpaz, peşəsi pişirən bir şəxsdir; Hal-hazırda, bir qayda olaraq, iaşə.
Çox güman ki, "aşpaz" sözü Şərq Slavyan "var" dan qaynar su və istilik deməkdir. Dənizdə aşpaz mövqeyi aşpaz adlanır.
Bişirmək istəyən, komponentlərlə sınaqdan keçirən insanlar üçün Cook maraqlı və maraqlı bir peşədir. Cook asan bir peşə deyil, bir çox şirkətdə bir neçə gün ərzində bir neçə gün ərzində gündə 10-12 saat növbə ilə işləməlisiniz. Aşpaz kafe, restoran, bar, kantinada işləyə bilər.
Funksional məsuliyyətlər
Aşbazın əsas vəzifəsi müxtəlif yeməklər hazırlamaq, dizayn etdirmək və yeni fərdi reseptlər hazırlamaqdır. Həm də şef menyusunu təşkil edir, məhsullar və yarı bitmiş məhsullara sifariş verir. Bu peşənin ixtisaslarından biri də qənnadı məmulatları hazırlamaq və dekorasiyası ilə məşğul olan bir pasta aşbazdır.
Şorba, əsas yeməklər, digər yeməklər hazırlayır. Yeməkləri necə saxlaya biləcəyini, reseptlərə görə fərqli yeməklər hazırlayacağını və bişirildiyini necə bildiyini bilir. Məhsulların sanitariya-gigiyenik standartlara uyğun saxlanmasını təşkil edir. Səhər yeməyi müəssisələrindəki aşpazda yeməklərin müəyyən edilmiş reseptlərindən istifadə etməsinə baxmayaraq, xammalın keyfiyyətinə və istehlakçıların kontingentinə görə dəyişiklik edə bilər. Daxili işlər, yüksək temperaturda.
Qeydiyyat